Home > Tips > Weg met Pasen: wat te doen in de Paasvakantie!

Weg met Pasen: wat te doen in de Paasvakantie!

Belangrijk! De reisblog is vanaf heden (april 2010) verhuisd naar http://de-reisblog.nl!

Paas weekend

Pasen komt er al weer aan...

De Paasvakantie staat al bijna weer voor de deur en desondanks de koude winterwinden en de stiekeme sneeuw die af en toe nog uit de hemel valt, is er niets zo lente-inluidend als een goed én lekker paasweekend – of zelfs een hele paasvakantie. De reisblog komt met een aantal slimme tips voor de beste Paasdagen! Maar wanneer is het Pasen in 2010? Op zondag 4 en maandag 5 april is het dit jaar officieel Pasen.

  • Paasweekend er-op-uit

De allerbeste manier om de komst van de lente en de zomer te verwelkomen is door zelf op zoek te gaan naar je eigen voorjaarsgevoel. Veel Nederlandse gezinnen doen dat bijvoorbeeld door een weekendje in een huisje in een park, samen met de familie, door te brengen. Maar met de koude noordelijke ijswinden die Nederland nog volop in hun ban hebben, is het ook een goede tip om het paasgenot iets verder van huis te zoeken. Een lekker weekendje in de Spaanse, Italiaanse of Griekse zon – of een weekje genieten van de Turkse zon op een luchtbed in de Middellandse Zee? Steden als Granada, Pisa en Heraklion lenen zich als geen ander voor een mild klimaat, een lekkere voorjaarszon en cultureel vermaak. Of probeer alvast het aankomende zomerseizoen uit met een vliegticket naar Ankara.

  • Paashaasjes bakken

Vooraf, thuis, of voor op reis is het ook altijd heel leuk en gezellig met de familie of vrienden ‘echte’ Paashaasjes te bakken. Je kan zelf kiezen of je voor koekjes of brood gaat, maar wij maakten vroeger thuis altijd het zogenaamde ‘paashazen brood’. Gemakkelijk met broodmix naar keuze zelf de vormen van een paashaas namaken. Met een romp, een hoofdje en twee grote hazenoren ben je al snel een ver eind. Voor de oogjes en het neusje kan je rozijntjes of versiersels van Albert Heijn of Dr. Oetker gebruiken. Even in de oven bakken en binnen no time staat er dan lekker geurend paashazenbrood klaar voor de paasbrunch! Een lekkere én leuke aanvulling voor de klassieke paasstol.

  • Creatief met eieren

Misschien vind je het een beetje cliché, maar eieren horen nu eenmaal bij de Paasdagen. Of je ze nu kookt, bakt, verft, versiert, verstopt of in een paastak hangt – een veelzijdig ei hoort erbij. Leuk is altijd om met het gezin of vrienden een aantal paaseieren en/ of paashaasjes te verstoppen in het park of in de tuin. En voor wie de meeste weet te vinden, staat er een kleine verrassing te wachten…

Advertenties
  1. april 12, 2010 om 6:32 pm

    Leuk geschreven teksten op reisblog. Ik zou graag in contact komen om mogelijkheden voor homeaway.nl te bespreken.

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: