Home > Reisbestemmingen, Tips > Berlinale 2010: weekend naar Berlijn!

Berlinale 2010: weekend naar Berlijn!

Belangrijk! De reisblog is vanaf heden (april 2010) verhuisd naar http://de-reisblog.nl!

Berlinale aan de Potsdamer Platz

Ieder jaar opnieuw is het een van de grootste filmevenementen ter wereld. Film releases worden speciaal rondom deze periode getimed en bijna alle internationale sterren zijn in deze week in Berlijn te vinden. De Berlinale is hét grootste, mooiste, spannendste en gaafste Europese filmevenement. En het allerleukste is dat je geen Hollywoodster hoeft te zijn om mee het festival mee te kunnen maken. Elf dagen lang kan je in Berlijn topfilms zien uit alle mogelijke landen ter wereld!

Zaterdag 13 februari 2010 op de Potsdamer Platz

De sneeuw ligt nog hardnekkig overal op de straten en aan de gebouwen vastgevroren. Het is druk, de wegen zijn volgepropt met afwachtende auto’s die op het groene licht van stoplichten wachten. Op iedere hoek en op iedere berm staat wel een grote media-auto geparkeerd, met antenne’s en grootschalige filmuitrustingen die mediageile mensen als bijen op zich af doen komen. Om de tien meter wordt er wel een mens geinterviewd door een televisie crew. Af en toe stoppen en gloednieuwe zwartglanzende Mercedessen voor onze neus waar dan belangrijk uitziende mensen uit stappen.

Ik was gewoon op weg naar de S-Bahn, maar tijdens de Berlinale kan je er niet omheen over bekende, belangrijke en bijzondere persoonlijkheden te struikelen. De borrels, de openingen, de feestjes, de premières – overal is er wel iets hips te doen. Vooral in de binnenstad (Berlin Mitte) ontkom je niet aan de filmische hysterie. Het leuke is dat je gemakkelijk als toerist of bezoeker kaartjes voor exclusieve vertoningen of premières kan krijgen. Ook zijn bijvoorbeeld het Berlijns Filmmuseum en winkelcentra geheel in het Berlinale thema.

Berlinale anno 2010

Dit jaar gaan er meer dan 400 films in vertoning voor de Berlinale. Het festival vertoont films uit meer dan 140 verschillende landen en is een podium bij uitstek voor de minder bekende cultfilms. Filmliefhebbers uit Berlijn en omstreken genieten 11 dagen lang van een extensieve filmvertoning. Bekende filmtitels die dit jaar in Berlijn in première gingen zijn Martin Scorsese’s Shutter Island (met Leonardo diCaprio)

Het Berlijns filmfestival is een originele en leuke aanleiding om de Duitse hoofdstad eens met een bezoek te vereren! En tegenwoordig vlieg je al voor 50 euro heen én terug naar Berlijn!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: