Home > Columns, Tips > Comfortabel vliegen vs. budget vliegtickets

Comfortabel vliegen vs. budget vliegtickets

Belangrijk! De reisblog is vanaf heden (april 2010) verhuisd naar http://de-reisblog.nl!

Meestal reis ik met de low-cost vliegtuigmaatschappijen naar mijn bestemming. Ik vlieg dan ook hoogstens eens naar Turkije of Egypte – reizen die niet bepaald lang duren en waardoor ik gemakkelijk en ook graag bespaar om mijn vliegtickets. Het reizen is natuurlijk puur functioneel en het genieten begint pas op het moment dat ik Londen Heathrow, Schiphol, Dublin Airport of Berlin Schönefeld of  binnenstap. Tenminste, zo denk ik dan altijd.

Ver vliegen, ook lekker vliegen?

Maar het wordt natuurlijk een heel ander verhaal als je naar Zuid-Amerika, Australie, Azie of zuidelijke Afrikaanse landen gaat vliegen. Dan kan je vlucht behoorlijk wat uren en zelfs dagdelen in beslag nemen en wordt het toch een stuk minder comfortabel om met je knieen pijnlijk tegen de stoel voor je te zitten en hongerig om je heen te kijken.

Comfortabel in het vliegtuig: KLM

Met KLM naar het strand

Voor lange afstanden is het dan ook zeker waard om met een kwalitatief goede vliegtuigmaatschappij te vliegen. Meer beenruimte, een gratis slaapdekentje, gratis eten en drinken tijdens je vlucht en de vertoning van films kunnen al veel wonderen doen. Mijn favoriete luchtvaartmaatschappij op dit vlak is al jaren de KLM. Als stiekem nationalistische Nederlander voel ik toch altijd een soort van trots als ik de mooie stewardessen in hun nette blauwe pakjes voorbij zie lopen op Schiphol. De KLM blijft door hun sterke identiteit en het hedendaagse behulpzame imago op twitter zeker de enige luchtvaartmaatschappij waar ik een persoonlijke band mee heb.

Advertenties
 1. maart 14, 2010 om 4:35 pm

  Mijn favoriete vliegmaatschappij tot nu toe is zonder twijfel Malaysia airlines. De eerste keer dat ik lekker eten kreeg in het vliegtuig en een beeldscherm recht voor mijn neus is goud waard (althans dat is mijn mening).

  Aangezien ik niet goed kan slapen in een vliegtuig was ik erg blij met het ruime aanbod in films, tv-series en muziek (zowel westers als Aziatisch). Malaysia is wat mij betreft echt een aanrader.

 2. goedkope vliegtickets
  april 3, 2010 om 2:40 pm

  KLM heeft zeker de fijnere stoelen, maarja dit scheelt natuurlijk ook met de prijs.Dit geldt ook voor Malaysia airlines, dit is helemaal tot in de puntjes goed geregeld. De stoelen van Transavia worden dan wel veel belaagd met negativiteit maar ik denk dat dit onterecht is in prijs kwaliteit verhouding.

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: