Home > Reisnieuws > Reizen worden goedkoper in 2010

Reizen worden goedkoper in 2010

Belangrijk! De reisblog is vanaf heden (april 2010) verhuisd naar http://de-reisblog.nl!

Op vakantie

Voordeliger op reis in 2010?

Verschillende reisbladen, reisopiniemakers en reisplatfora berichtten aan het einde van 2009 het hoopvolle nieuws dat reizen goedkoper gaat worden in 2010 voor de Nederlandse consument. Met de economische recessie en de voordelige dollar ziet het ernaar uit dat op reis en op vakantie gaan voor de Europeaan er dit jaar financieel gemakkelijk op wordt. Goed nieuws en een goed begin voor 2010. Maar wat verandert er en houden we er echt geld aan over?

Meer last minutes

Vroeger was januari als vanouds de vakantiemaand. De kerstvakantie was net voorbij en de meeste mensen gingen al reikhalzend naar de zomervakantie uitkijken: hét uitgelezen moment om de reisbrochures door te bladeren en in de koude winterdagen alvast te genieten van de vakantievoorpret.  Een luxe voor de reisbranche, die in januari van het nieuwe jaar al meer dan de helft van de zomerboekingen binnen kreeg.

Het was al een veelgeziene tendens in de laatste jaren, maar het boeken van een vakantie wordt steeds meer uitgesteld tot het laatste moment. Last minutes worden dan ook steeds minder een uitzondering en steeds vaker de regel. Reisorganisaties kunnen hier handig op inspringen door de klant een groter en gevarieerder aanbod van reizen aan te bieden die nog gemakkelijk, goedkoop en vooral zonder extra kosten aangeboden kunnen worden.

Meer auto en minder vliegen?

Auto vakantie

Een eenvoudige manier om geld te besparen op de reiskosten is door het vliegtuig links te laten liggen en met de auto op pad te gaan. Tenminste, dat verwachten de reisbureaus in 2010. De vraag is natuurlijk of de prijzen van vliegtickets blijven fluctueren als de afgelopen jaren. In dat geval hoeft een auto (al helemaal in het kader van de benzineprijzen) niet de meest voordelige manier te zijn om op reis te gaan.

De goedkoopste manier om op vakantie te gaan, blijft ook in 2010 de fiets.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: