Home > Reisnieuws, Tips > Hoe vlieg je veilig: vertraging door bodyscan op Schiphol?

Hoe vlieg je veilig: vertraging door bodyscan op Schiphol?

Belangrijk! De reisblog is vanaf heden (april 2010) verhuisd naar http://de-reisblog.nl!

Bodyscan Schiphol

Extra controles op Schiphol (Bron: Parool)

Wordt het vliegen tegenwoordig alleen nog maar moeilijker, lastiger en ingewikkelder? Na de poging tot het opblazen van een vliegtuig op weg naar Detroit op 25 december 2009  zijn alle veiligheidsmaatregelen in Nederland – en vooral Schiphol – versterkt. De Amerikaanse veiligheidsorganisatie TSA (Transportation Security Administration) kondigt vandaag aan dat het de veiligheidsvoorwaarden van vluchten naar de U.S. gaat controleren.

Extra screening en controle

Een maatregel die ook vandaag werd ingesteld is dat passagiers die vanuit 14 ‘risicovolle’ landen vliegen, of de nationaliteit van deze landen hebben, extra gecontroleerd gaan worden. De landen in kwestie zijn Afghanistan, Algerije, Cuba, Irak, Iran, Jemen, Libanon, Libië, Nigeria, Pakistan, Saudi-Arabië, Somalië, Sudan en Syrië. Passagiers die vanuit deze landen naar de Verenigde Staten willen vliegen kunnen dus rekenen op extra voorzorgsmaatregelen en strenge controles.

Veilig vliegen?

Desalniettemin blijft vliegen de meest betrouwbare manier van transport met jaarlijks de minste slachtoffers. Een vliegtuigramp of aanslag blijft nu eenmaal van een groter (media) impact dan een auto ongeluk of een treinbotsing. Dergelijke bedreigingen zullen dan ook niet de vlieglust van de Nederlandse reiziger of zakenman moeten beinvloeden. Al helemaal door de extra controles en beveiliging wordt het zelfs moeilijk voor een onschuldige student een mini-tube tandpasta het vliegtuig in te ‘smokkelen’.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: