Home > Columns, Tips > Wat te doen tegen verveling: de top 10 tips voor de kerstvakantie

Wat te doen tegen verveling: de top 10 tips voor de kerstvakantie

Belangrijk! De reisblog is vanaf heden (april 2010) verhuisd naar http://de-reisblog.nl!

Deel II

1. Ga op reis!

Reizen

Je denkt misschien dat het te laat is om een verrassende last minute vakantie te boeken, maar het is nooit te laat. Altijd al op wintersport vakantie willen gaan? Grijp dan je kans en boek nu een vliegticket naar Oostenrijk, Zwitersland of de populaire skibestemmingen in Frankrijk!

2. Picknicken in de sneeuw

Picknicken in de sneeuw

Klassiek, romantisch en superwinters. Een picknick in de sneeuw heeft enigszins voorbereiding nodig, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Pak je warm en winters in – trek al die fleece truien en joggingbroeken en superdikke wintersokken maar lekker aan. Neem een winters picknickmandje mee, met warme Glühwein, lekkere hete chocolademelk

3. Karaoke

Karaoke zingen

De koude en de kilte is buiten en de warme gloeiende wangen zijn binnen. Neem er een microfoon, een Wii, of gewoon een ouderwetse CD bij en ga hard aan het karakoe-n! Karaoke is een topidee voor de kinderen, om ze liedjes van Kinderen voor Kinderen of K3 te laten zingen – en het is net zo hilarisch voor de volwassenen als die met een slokje op opeens levensliederen ten gehore brengen.

Maak kaartjes met klassieke liedjes voor de deelnemers en ‘dwing’ ook je verlegen bezoekers aan de microfoon. Hetr resultaat is een middag of avond vol uitermate lollige Spaß!

4. Nachtwandeling

Nachtwandelen

Of het nu regent of sneeuwt, of omdat het gewoon te koud is. Trek rond middernacht eens de stoute schoenen aan. Doe een dikke sjaal om en stap in je UGGs of regenlaarzen de straat op of het park in. De kalmte en rust van de nachtelijke omgeving zullen je doen verbazen. De bekende straathoekjes en bosjes zien er opeens een stuk anders uit met het maanlicht en de nachtelijke donkerte. Of je nu even alleen er op uit gaat of samen met een familielid of geliefde – een nachtwandeling zorgt voor een vernieuwende en frisse blik.

5.  Schenken

Geschenk

Misschien iets te idealistisch, maar heb je ooit al eens echt over kerstmis nagedacht? Veel mensen worden een beetje zacht tijdens deze feestdagen en schenken zomaar. Heb je niet een vergeten vriend, een verloren familielid, of gewoon die lieve buurman die altijd al iets hebt moeten schenken – maar altijd vergat? Bak een cake, pak een kaars in of stuur gewoon een lief kaartje. Het maakt niet uit wat je doet, tijdens kerstmis is het het gebaar dat telt. Maak iemand anders hart warm en stuur of schenk iets liefs.

Als je nog andere leuke tips voor verveling in/ en of rondom de kerstvakantie hebt, schroom niet een reactie achter te laten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: