Home > Columns, Tips > Wat te doen tijdens de kerstvakantie? De top 10 tips tegen verveling!

Wat te doen tijdens de kerstvakantie? De top 10 tips tegen verveling!

Belangrijk! De reisblog is vanaf heden (april 2010) verhuisd naar http://de-reisblog.nl!


1. Kerstkoekjes bakken

Met een stip op nummer 1. Ik kan me mijn kerstvakanties en herfstmiddagen nog herinneren dat ik, samen met mijn eekhoornknuffel, aan de keukentafel met mijn moeder koekjes aan het maken was. Eerst het deeg kneden, dan het zo plat mogelijk maken en met alle verschillende figuurtjes de koekjes eruit snijden.

Kerstkoekjes

Koekjes bakken is en blijft een leuke en belonende activiteit. Ideaal om met de kinderen te doen, maar ook voor volwassenen uitermate geschikt. Je kan varieeren met het deeg, en verschillende soorten koekjes bakken (chocolate chip, bijvoorbeeld), zelf je koekjes ontwerpen of met verschillende leuke vormpjes aan het werk. En als beloning is er natuurlijk de heerlijk geurende keuken en de warme, verse home-made koekjes!

2. De Winterefteling

Winterefteling

Het kost een centje (wel goedkoper dan in het normale seizoen) en tijdens de kerstvakantie is het niet bepaald rustig – maar het is oh, zo betoverend! De Winterefteling is de ‘normale’ Efteling, maar dan omgetoverd in een winterrijk sprookjesland! Overal ligt sneeuw, op iedere hoek is er een Glühwein of warme schokolademelk standje te vinden en de kerstliederen galmen subtiel uit de luidsprekers. Voor liefhebbers van die winterwondersfeer is de Winterefteling alleen maar aan te raden. Vrijwel alle attracties zijn aangepast voor de winter – zo dragen de laven in het lavenland een sjaal en dikke trui en heeft ook Roodkapje een extra warm rood kapje gekregen.

3. Winterse boswandeling

Winterse boswandeling

Een volgende succesvolle tip voor vermaak tijdens de kerstvakantie is een gezonde boswandeling ergens in de omgeving. Gewoon simpelweg de (bos)wandelschoenen aantrekken en erop uit, in een dikke winterjas. Met sneeuw of zonder sneeuw, een frisse neus halen doet wonderen. Om te ontstressen én tegerlijktijd als afleiding. Met een warme kop soep die thuis staat te wachten wordt het nog een belonende wandeling ook.

Met kinderen kan een klein spelletje een boswandeling al minder saai maken. Een rondje verstoppertje, ‘ik zie wat ik zie’ of andere kleine creatieve zoekspelletjes houden de kinderen volledig entertained. Ook een leuk idee zonder kinderen, natuurlijk!


4. Uitwaaien aan het strand

Strandwandeling


Niet in de buurt van een bos, of geen bomenliefhebber? Een dagje naar het strand is – ook in de winter – een supertip. De frisse, koude zeewind blaast alle gevoelens van werk en drukte zó uit de haren. De Nederlandse kust beschikt over enige leuke kustplaatsjes waar het uitwaaien aansluitend afgesloten kan worden met een lekker etentje of een winkelnamiddag. Scheveningen is natuurlijk dé bekende badplaats die ook in de winter zeker een bezoekje waard is. Als je liever iets kleinschaliger genot zoekt, is het nabij gelegen Kijkduin ook een aanrader. Hier kan je in een klein winkelcentrumpje lekker wat warms tot je nemen na een frisse wandeling.

5. Spelletjesmiddag/ avond

Gezelschapsspel

Het klint misschien cliché en oud-Hollandsch, maar niets doet mij zo’n plezier als op een koude winteravond aan de grote tafel met een stapel gezelschapsspellen te zitten met mijn vrienden. Meestal wordt er dan ge-Triviant – of ook regelmatig Monopoly, Cluedo, Risk en het Grote van Dale spel gespeeld. Met een lekker muziekje op de achtergrond, wat smakelijke knabbels en een lekker glaasje wijn is een competitief spel een fijne afwisseling.

Met de spellen kan je natuurlijk veel variatie aanbrengen, en ook met de eventuele prijzen of beloningen. Een avond Hints of Pictionary is ook een supertip voor Oud & Nieuw avonden of andere gelegenheden waartijdens grotere groepen vrienden of familie aanwezig zijn. Voor jong én oud!

Natuurlijk kan je tegenwoordig ook uitermate vermakelijke spellen spelen op de Wii – waar karaoke zingen met Singstar een écht competitief en spannend spel wordt.

Voor meer tips: zie deel 2!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: