Home > Reisbestemmingen, Tips > Weekend weg tips: Rome

Weekend weg tips: Rome

Belangrijk! De reisblog is vanaf heden (april 2010) verhuisd naar http://de-reisblog.nl!

De sneeuw valt voor onze snotterende neuzen en rooddoorlopen ogen op de straten en bibberend proberen we onze jas nog wat steviger dicht te knopen. Het is winter – we kunnen er niet meer omheen. En wat is er lekkerder dan in de winter even de koude windvlagen en druilerige kille tijd te ontsnappen dan met een weekend weg?

La bella Italia

Italië is een geliefd vakantieoord voor veel Nederlanders – het staat symbool voor de typische, rustige en genietende Italiaanse levensstijl die natuurlijk gepaard gaat met authentiek eten en drinken. De Nederlander in het schone Italia ziet zich al snel door pittoreske steegjes lopen, de zon genieten in wijde velden en de bruisende Italiaanse stedencultuur op doen.

Ook in de koude wintertijd, is het aangenaam vertoeven in de Italiaanse hoofdstad. Alhoewel we niet van 25 graden en warme zon spreken, kan je in Rome lekker wandelen in temperaturen die rond de 10 tot 15 graden schommelen, terwijl het bij ons vriest en sneeuwt.

Maar als je juist op zoek bent naar meer typische kersttemperaturen, dan kan je in Italië ook heerlijk wintersporten. De top wintersportlocaties zijn bijvoorbeeld het Val Gardena en het Val di Fassa. Deze wintersport gebieden zijn vooral perfect voor hobbywintersporters of beginners die niet per se van de hoogste pistes willen springen.

Rome

Rome als citytrip
De hoofdstad van Italië, het cosmopolitische Rome, is een stedentrip bestemming ten top. In Rome kan je al wandelend de hele geschiedenis van de stad en de regio aan je voorbij zien glijden. Van de beroemde en beruchte architectonische hoogtepunten van het Colusseum tot de geluksbregende Trevi fontein – in Rome is er zoveel cultuur te snuiven, dat je er automatisch over heen struikelt.

Maar Rome is meer dan een wandelend museum. Het Italiaanse nachtleven, de Italiaanse cuisine en de beruchte Italiaanse modestijlen – deze stad heeft zoveel te bieden dat je na een weekend nóg wel een week zou willen blijven. In typische Italiaanse espressobars kan je een heerlijke koffie drinken, vervolgens kan je op shopping spree in Rome (of als je het écht goed wil aanpakken kan je naar de modehoofdstad van Italië Milaan) en ’s avonds is de stad rijk aan vele charmante en luxeuze restaurants, bars en clubs.

Het Gardameer

Anders Italië?

Geen zin in een drukke Italiaanse stad? Een van de meest mooie bestemmingen in Italië zijn zonder twijfel de verschillende adembenemende meren die het la

nd rijk is. Het Lago Maggiore, Comomeer en het Gardameer zijn de drie meest bekende meren van Italië en net zo mooi als de namen je doen vermoeden. Aan de meren kan je heerlijk vertoeven in een van de vele mooie hotels, resorts of huisjes. Of neem je eigen vervoer-meer-middel mee en vaar met een boot!

Vervoer naar en binnen Italië?

  • Naar Italie kom je toch het makkelijkst met het vliegtuig. Vliegtickets naar Rome of Milaan heb je al vanaf 70 euro geboekt.
  • Binnen Italië is het vervoer met de trein (mooie uitzichten), of de boot (op en rondom de Italiaanse meren) aangeraden.
Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: