Home > Online, Tips > Geen administratiekosten bij je vliegticket?

Geen administratiekosten bij je vliegticket?

Belangrijk! De reisblog is vanaf heden (april 2010) verhuisd naar http://de-reisblog.nl!

We ergeren ons er allemaal al jaren aan. De zogenaamde koopjes die helemaal geen koopjes blijken te zijn. Als je in de supermarkt een blik soep voor 0,99 cent in de aanbieding ziet, leg het zeker weten direct weer terug als de cassière je bij de kassa 15% extra wil laten betalen aan administratiekosten!

administratiekosten

Maar dit is er precies wat er al sinds jaar en dag in de reisbranche gebeurt. Je ziet een goedkope vlucht of een voordelige vakantie en je gaat beginnen aan het reserverings- ofwel betalingsproces. Omdat we nu eenmaal zoveel zaken online kopen, gaan we in dit geval even van een online boeking uit.


Goedkope vliegtickets en reizen

Mooi, je hebt een retourtje naar Granada kunnens scoren voor nog geen zestig euro! Koopje! Totdat je uiteindelijk bij de digitale kassa komt en je tot je verbazing opeens op 80 euro uitkomt. Administratiekosten, creditcardkosten en al die zaken.

Het bizarre van deze extra kosten is natuurlijk dat je er nooit om heen kan. De meeste reiswebsites bieden niet eens andere betaalmogelijkheden aan behalve het betalen via een creditcard – en die administratiekosten kunnen ze er toch al bij voorbaat bij optellen als die er altijd bijkomen?

Op deze fiets weten marketing campagnes op een hele sluwe wijze veel mensen binnen te halen die uiteindelijk van een koude kermis thuis komen. Maar vaak zijn die dan al zo ver in het bestellingsproces – of worden de extra kosten op zo’n slinkse manier vermond – dat het al te laat is om de bestelling ongedaan te maken.

Verschillende consumenten- en belangensorganisaties werken hier al maanden aan, om het geregeld te krijgen dat de administratiekosten niet langer verborgen mogen worden tot de laatste stap. Want in de winkel leg je dat blik soep dan ook meteen terug – en doe je je beklag bij de supermarkmanager!

Voor meer informatie:

Advertenties
  1. goedkope vliegtickets
    april 3, 2010 om 2:45 pm

    Dat is inderdaad niet eerlijk, er zijn ticket aanbieders die geen rare administratiekosten en boekingskosten hebben. Goleif.nl is daar een van!

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: