Home > Reisbestemmingen, Tips > Weekend weg tip: ontsnap naar Praag!

Weekend weg tip: ontsnap naar Praag!

Belangrijk! De reisblog is vanaf heden (april 2010) verhuisd naar http://de-reisblog.nl!

Stedentrips zijn hot, praktisch en veelzijdig. Een van de meest geliefde stedentrip locaties van de afgelopen jaren is de culturele hoofdstad van het Europese Tsjechië, Praag. Deze stad word beschouwd als een van de mooiste steden van Europa en het is dan ook niet opmerkelijk dat een groot gedeelte van de historische binnenstad op de werelderfgoedlijst te vinden is. Het meest bekende bouwwerk in en om Praag is de grote astronomische klok die midden op het Oudestadsplein staat. Dit plein is het centrum’s centrum en hier verzamelt zich dan ook menig toerist om klassieke en betoverende foto’s te maken. Een andere klassieke hot-spot in Praag is de mooie Karelsbrug die de verschillende stadsdelen met elkaar verbindt en zich over de rivier de Moldau uitstrekt.

Praag, de Karelsbrug

Romantische stad Praag

Als je denkt dat Parijs een stad vol romantiek is, dan ben je nog nooit in Praag geweest. De historische omgeving, de authentieke uitstraling en de vele luxe restaurants en bars maken de stad tot de perfecte bestemming voor verliefde stelletjes. ’s Avonds langs de rivier wandelen, door de stad kuieren of genieten van de heerlijke culinaire hoogstandjes die Praag te bieden heeft: voor ieder wat wils!

Ook kunnen vrouwen – en koopgrage mannen – hier naar hartelust winkelen! Praag is dé winkelstad van de regio en beschikt over vele sjieke en exclusieve winkelketens. Maar ook voor de wat budgettair begrensde winkelfans is er in de gouden stad een groote winkelweelde te ontdekken!

Praag tips!

  • De Joodse wijk is zeker een bezoekje en een wandeling waard. Dit kleine wijkje heet Josefov en beschikt nog over veel mooie en illustratieve bezienswaardigheden die het Joodse karakter van de stad benadrukken.
  • Een vliegticket naar Praag heb je al voor rond de honderd euro! Je kan direct vanaf Amsterdam vliegen of via Duitsland.
  • In het ruim opgezette en stilistische Zoo Praha kan je je ook zeker een lange middag vermaken. In deze  schitterend mooie dierentuin vind je een breed assortiment aan mooie en interessante diersoorten in zo natuurlijk mogelijk nagebootste habitats.
  • Mucha is een van de meest bekende Jugendstil kunstenaars en kwam uit Praag. Daardoor kan je in Praag het Mucha museum, Mucha winkels en ook een heus Mucha restaurant vinden. Zeker aanraders!
  • Een boottocht over de rivier de Moldau, waar de stad aan grenst, is zeker de moeite waard. Op een rustige manier kan je zo de verschillende stijlen en hoeken van de stad langsvaren.
Advertenties
Categorieën:Reisbestemmingen, Tips
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: