Home > Columns, Tips > Stedentrip tip: Wenen (Oostenrijk)

Stedentrip tip: Wenen (Oostenrijk)

Belangrijk! De reisblog is vanaf heden (april 2010) verhuisd naar http://de-reisblog.nl!

Als je aan Wenen denkt, denk je al snel aan Weense walsen, majesteuse paleizen en gebouwen en aan keizerin “Sissi” Elisabeth. Wenen staat te boek als – en is ook – een van de grote wereldsteden met klasse.

De Weense klassiekers zijn er in grote en kleinere formaten. Zo hoor je een echte Semmel (broodje) te eten, met een stuk Sachtertorte erbij, zijn de Pretzels ook ten zeerste aan te raden en zijn de typische Weense Neapolitaner verrukkelijk.

Maar als je je dag op een Weense wijze wil doorbrengen, kan je als eerste een beginnen met het centraal gelegene Museumquartier. Hier verzamelen zich – zoals de naam misschien al verraad – (bijna) alle musea van Wenen. Hier vindt men het Natuur Historisch Museum: een echte aanrader! Het NHM is gigantisch en biedt alle mogelijke biologische schepsels in opgezette vorm. Door het historische gebouw en de mooie realistische vormgevingen van de diersoorten heb je het gevoel door een ouderwetse dierentuin te lopen. Voor acht euro ben je als volwassene hier al de hele dag zoet.

Een nagebouwde biotoop in het Natur Historisches Museum Wien.

Als je nog niet uit gemuseumd bent, kan je aan het Museumquartier nog vele andere historische (zelf met mummies) en artistieke musea ontdekken.

Andere bekende en mooie bezienswaardigheden zijn het Schloss Schönbrunn, het Hundertwasserhaus, de Stephansdom en het Schloss Belvedere. Maar ook voor de minder cultureel verantwoorde bezoeker kan je heerlijk winkelen in een glamoureuse omgeving rondom de Stephansdom, ’s avonds gezellig uit eten in een van de vele typische Weense restaurants of voor een eetgelegenheid met een meer internationale cuisine gaan.

Een supertip voor jong en oud in Wenen is de Prater. In dit voormalig keizerlijk jachtgebied is nu een vaste reusachtige kermis en attractiepark te vinden. Hét symbool van de Prater is het in 1897 gebouwde reuzenrad dat boven alle andere gebouwen torent.


Wenen tips:

  • Wenen is een grote stad, bezoek niet alleen het stadscentrum maar ga er ook eens op uit binnen de aparte stadsdelen!
  • Verplaatsen in Wenen doe je met de U- en S-Bahn of de tram. Goedkope dagkaartjes regel je via de Wiener Schnellbahn.
  • Tijdens het zomerseizoen kan je heerlijk baden aan de Donau! Ga met de U1  naar het Donauinsel, betaal een paar euro voor een goed onderhouden badgebied (incl. ligweides en schone douches) en spring de heerlijk heldere Donau in!
  • Dagje Zoo! Aan het Schloss Schönbrunn is ook een mooie (oud-)keizerlijke dierentuin te vinden. Zeker de moeite waard – een van de weinige Europese dierentuinen met reuzenpanda’s!
  • Vlieg naar Wenen voor weinig geld – vergelijk de prijzen van meer dan 200 aanbieders!
  • Neem de Citynightline naar Wenen en slaap in een slaaptrein!
Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: