Home > Columns > Het kerst(vakantie)gevoel?

Het kerst(vakantie)gevoel?

Belangrijk! De reisblog is vanaf heden (april 2010) verhuisd naar http://de-reisblog.nl!

Het is midden, bijna eind november. Af en toe klinkt er al een kerstdeuntje, de kerstversieringen zijn al in de winkels te vinden en zodra de Goedheiligman weer met zijn boot op weg gaat naar Spanje, worden de supermarkten binnen no-time omgetoverd in heuse sneeuw- en kerst paradijzen. Voor sommige mensen houdt de kerstvakantie en de daarmee samenhangende commercie en periode alleen maar een beklemmende drang in. Je moet de familie bezoeken, ‘gezellig’ met z’n alleen aan tafel en gedwongen genieten van de kerstvakantie. Het is immers vakantie.

Een typische Duitse "Weihnachtsmarkt"

Veel mensen die de kerstdrang willen ontvluchten gaan naar het buitenland voor de kerstperiode. Die huren een chalet in de Zwiterse bergen, gaan op wintersport of willen gewoon lekker samen in een hotelletje weg van alle kerststress die ze normaliter in Nederland in de ban zou houden. De Hollywoodkerstfilm uit 2008 met Reese Witherspoon, getiteld Four Christmases, gaat over een jong koppel dat ieder jaar met kerstmis op vakantie gaat, om zo niet alle familiestress te hoeven te bekampen. (En in de film zelf, moeten ze natuurlijk voor de eerste keer écht bij alle vier families langs – vandaar de titel Four Christmases.)

Een optie is dus inderdaad om er vandoor te vliegen. Maar ga je dan voor een echt kerstthema in de bergen – think kerstmarkten, brandende haardvuren en après-ski avonden – of wil je juist op zoek naar de zon en ga je voor een strandvakantie in Noord-Afrika? Keuzes, keuzes.

Maar je hoeft ook heus niet ver weg om een je eigen merry little Christmas vorm te geven. Hoe krijg je het echte, lekkere, positieve kerstgevoel ook bij je thuis zonder in de stress te schieten?

Kerst tips!

  • Haal minstens een kerstversiersel naar keuze in huis. Of je nu meer van een kerstboom, een lichtje of een kaarsenstandaard houd – koop iets dat je écht leuk vind.
  • Kruip op de bank met kaarsjes/ lichtjes aan, neem er naar keuze een glas Glühwein, warme chocolademelk of een ander lievelingsdrankje bij.
  • Huur/ koop of leen een van de leukste kerstfilms aller tijde: Elf (met oud-SNL komiek Will Ferrell en Zoey Deschanel). Een hilarische en tegelijkertijd (zonder rozig of plakkerig te worden) hartverwarmende kerstfilm. Ieder jaar opnieuw te kijken en genieten! Of ga voor een van de nostalgische klassiekers: Annie of The Sound of Music (of misschien heb je zelf nog favoriete kerstklassiekers!).
  • Als een kerstgenieter bent, ga dan eens op bezoek bij een van de vele Duitse kerstmarkten! Neem de ICE trein naar Köln, Düsseldorf of ga een stukje verder en bezoek Berlijn voor meer dan alleen Weihnachtsmarktenplezier!
Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: