Home > Columns, Tips > Met het vliegtuig op wintersport?

Met het vliegtuig op wintersport?

Belangrijk! De reisblog is vanaf heden (april 2010) verhuisd naar http://de-reisblog.nl!

Ieder wintersportseizoen wordt het groots uitgemeten op de Nederlandse nieuwszenders. De eerste gevallenen van de Oostenrijkse of Zwitserse skipistes die vanuit de besneeuwde bergtoppen met een gipsvlucht terug naar Nederlandse bodem vervoerd worden.   Het ziet er altijd ietwat dramatisch uit, hoe de verwonde en ingegipste vakantiegangers de vliegtuigen uitgetakeld worden.

Het concept van de gipsvlucht is een initiatief van de ANWB in samenwerking met verzekeringsmaatschappijen en internationale hulporganisaties. Het probleem is namelijk dat de meeste wintersporters met de auto op vakantie gaan, maar door hun opgelopen verwondingen alleen liggend vervoerd mogen en kunnen worden. En dus werden de vliegtuigen voor de gipsvluchten ingesteld. De gipsvlucht ontleent overigens zijn naam aan het feit dat de meeste slachtoffers met gebroken benen of armen vervoerd worden.

Er wordt dan ook steeds meer gevlogen naar de wintersportbestemming. Of je nu binnen Europa wil skiën, of verder reist, is het een aangename en ontspanne wijze om vrijwel direct naar de skipiste te worden vervoerd. Door op wintersport te vliegen, omzeil je bijvoorbeeld de lange files, eventueel lawinegevaar en de extra winterbanden en check-ups om je auto ‘wintersportklaar’ te maken.

Al zin om op wintersport vakantie te gaan?

Oostenrijk blijft jaar in, jaar uit het meest geliefde wintersportoord voor de Nederlander. Ieder jaar trekken sowieso ruim een miljoen Nederlanders de bergen in voor een portie sneeuw. Overigens gaan de meeste wintersportgangers klassiek voor Europese bestemmingen. Vooral de sneeuwgebieden in de Alpen zijn een klassieke wintersportbestemming. Zowel in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland – en ook Spanje, zijn uitgekiende wintersport locaties te ontdekken.

Veel mensen kiezen voor wintersport omdat het symbool staat voor de typische kerststemming waar we allemaal een beetje naar op zoek zijn tijdens de koude en kille wintermaanden. De kou is te doorstaan zolang je maar een glas Glühwein of warme chocolademelk in de hand hebt en een lekker dik berenvel voor de openhaard. Het typische après-skiën in de houten chalets is dan ook niet voor niets een van de grootste wintersport trekpleisters.Unconventioneel wintersporten

Maar naast de voordehandliggende Europese wintersportbestemmingen, zijn er ook veel mogelijkheden buiten de Europese grenzen. Het befaamde Amerikaanse Aspen, bijvoorbeeld. We hebben allemaal al wel eens van dit exclusive winterspoortoord gehoord, alwaar jaarlijks de crème de la crème van de internationale celebrities bij elkaar komen voor wintersport op niveau.
Aspen is gelegen in de deelstaat Colorado en werd oorspronkelijk gesticht als nederzetting voor zilverdelvende werklieden. Maar tegenwoordig is Aspen een beschermd natuur- en wintersportgebied. Doordat Aspen in het midden van de reusachtige Rocky Mountains ligt, is het hier meer dan sneeuwzeker.

Reistips!

  • Vlieg op wintersport!
  • Scoor je vliegtickets goedkoop online!
  • Regel apart je hotel of chalet!
  • Probeer eens andere bestemmingen uit: van Argentinië tot Bulgarije!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: